Nieuws

Stand van zaken project ViA15

Op 22 november 2022 vindt een zitting plaats over de beroepen die zijn ingediend naar aanleiding van het Tracébesluit ViA15 2021 en de nieuwe stikstofberekeningen. Na de zitting kan er een uitspraak volgen. De verwachting is dat de uitspraak van de Raad van State in het eerste kwartaal van 2023 komt. Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.via15.nl

Aanbiedstation 7Poort een stap dichterbij

De handtekeningen zijn gezet voor de aankoop van de grond voor het nieuwe aanbiedstation in Zevenaar. Hiermee is de komst van aanbiedstation op BusinessPark 7Poort weer een stap dichterbij. Wethouder Nanne van Dellen was aanwezig namens de gemeente Zevenaar als verkopende partij en de wethouders Walter Gerritsen (Montferland) en Carla Koers (Zevenaar) als bestuurders van Reinigingsdienst De Liemers (RDL), dat het nieuwe aanbiedstation gaat beheren.

Lees “Aanbiedstation 7Poort een stap dichterbij” verder

Gemeente Zevenaar in de startblokken met BusinessPark 7Poort ll

Goed nieuws! De gemeente Zevenaar wil het huidige bedrijventerrein ‘BusinessPark 7Poort’ uitbreiden met BusinessPark 7Poort ll. Op 17 juni heeft de Groene Metropoolregio Arnhem Nijmegen de aanvraag goedgekeurd. Het gaat om 11,6 hectare in de eerste fase. In het tweede halfjaar van 2022 wordt er nog eens 24,3 hectare aangevraagd voor de tweede fase van BusinessPark 7Poort ll.

Lees “Gemeente Zevenaar in de startblokken met BusinessPark 7Poort ll” verder

Tweede viaduct 7Poort in zicht

Via het huidige viaduct 7Poort rijden ondernemers BusinessPark 7Poort binnen en uit. Er is een tijd geleden besloten om naast het huidige viaduct een tweede viaduct te bouwen. Onlangs is het bestemmingsplan en de kredietaanvraag door de gemeenteraad behandeld en goedgekeurd. Dit betekent dat we aan de slag kunnen! In de afgelopen periode hebben wij samen met ProRail gewerkt aan het ontwerp.

Lees “Tweede viaduct 7Poort in zicht” verder

Doit Online Media breidt uit op BusinessPark 7Poort

Goed nieuws! Op dinsdag 16 maart is de uitbreiding van Doit Online Media een feit geworden! Jaap Peerenboom, Ilco den Ouden en Kees van der Veer hebben getekend voor een kavel van 687 m² op BusinessPark 7Poort. De kavel, die achter hun huidige pand ligt, wordt gebruikt voor uitbreiding van de locatie. Zo zijn ze voorbereid op de toekomst. De eigenaren van Doit Online Media tekenden samen met wethouder Nanne van Dellen de koopovereenkomst.

Lees “Doit Online Media breidt uit op BusinessPark 7Poort” verder