Onderwijs & arbeidsmarkt

Onderwijs en de arbeidsmarkt staan hoog in het vaandel in de Liemers. De Liemers telt ongeveer 100.000 inwoners, verdeeld over kleine steden en dorpen. Er heerst een no-nonsense arbeidsmentaliteit. Werknemers zijn loyaal aan hun bedrijf en onregelmatige werktijden worden eenvoudig ingevuld door parttimers die graag flexibel werken. Arnhem, de hoofdstad van provincie Gelderland, ligt vlakbij. Een deel van de beroepsbevolking uit Arnhem werkt bij bedrijven in de Liemers, zowel op het gebied van logistiek als productie.

Samenwerking tussen scholen en bedrijfsleven

In regio de Liemers werken bedrijfsleven, onderwijs en overheid nauw samen. Op bedrijventerrein BusinessPark 7Poort bevindt zich een vestiging van het Liemers College. Een VMBO school met onder andere de opleiding transport en logistiek en het vak voertuigtechniek. Uiteraard bevindt aansluitend MBO-onderwijs zich ook in de regio, net als opleidingen op HBO-niveau. Bijvoorbeeld de Hogeschool Arnhem Nijmegen heeft een logistieke leerstoel en is de locatie van één van de zes Kennis Distributie Centra in Nederland.

Logistiek Expertise Centrum de Liemers

Logistics Valley bestaat uit drie samenwerkende regio’s: Rivierenland, Nijmegen (met Arnhem) en de Liemers. In elke regio is een Logistiek Expertise Centrum of Hotspot werkzaam. Dit expertisecentrum heeft een netwerk- en promotiefunctie voor de logistieke sector en fungeert als platform voor logistiek onderwijs en de logistieke arbeidsmarkt.

Meer informatie

Bent u benieuwd welke kansen u kunt benutten op het gebied van de arbeidsmarkt en het beroepsonderwijs in Zevenaar en omgeving? Neem dan contact op voor verdere toelichting.