Symbolische start bouw XXL-distributiecentrum op BusinessPark 7Poort

Op woensdag 13 november werd symbolischede eerste paal geslagen van het XXL-distributiecentrum op BusinessPark 7Poort.

Gazeley, één van de grootste investeerders en ontwikkelaars van de logistieke warehouses en distributieparken ter wereld, gaat samen met Goldbeck aan de slag met de bouw van fase 1 van het multifunctionele distributiecentrum: twee nieuwe warehouses van ca. 52.000 m².

Logistieke hotspot

Eerder dit jaar gaf BusinessPark 7Poort haar grootste kavel van 19 hectare uit aan Solidiam in samenwerking met Mobion en 3B Group. Op de kavel wordt in totaal ruim 130.000 m² ontwikkeld tot distributiecentrum.

Burgemeester Lucien van Riswijk en wethouder Nanne van Dellen waren namens gemeente Zevenaar aanwezig bij het startmoment. Nanne van Dellen: “Dit is natuurlijk een geweldige mijlpaal voor 7Poort en Zevenaar. Met de komst van het immense distributiecentrum en een stijging in werkgelegenheid met 800 tot 1000 arbeidsplaatsen laten we zien dat Zevenaar zeker een logistieke hotspot is. We verbinden hier oost en west. Dit merken we ook zeker als we kijken naar het gestegen aantal geïnteresseerden in BusinessPark 7Poort”

Planning

Het voornemen is om de eerste fase in het derde kwartaal van 2020 op te leveren. Fase 2 van het distributiecentrum á 65.000 m² start daarna.