Bouw Fashion Outlet Zevenaar kan van start

De omgevingsvergunning voor de bouw van Fashion Outlet Zevenaar is afgegeven en onherroepelijk. Dit betekent dat de voorbereidingen van de start van de bouw van Fashion Outlet Zevenaar op BusinessPark 7Poort ook officieel beginnen. Fashion Outlet Zevenaar wordt 17.600 m² (inclusief supermarkt) groot en krijgt meer dan 2.300 parkeerplaatsen.

Kees Woltering, directeur van Stable International, is blij: “Wij kunnen nu daadwerkelijk de opdrachten verstrekken voor de bouw van Fashion Outlet Zevenaar. De interesse van merken, zowel nationaal als internationaal, is zeer groot en vele contracten zijn inmiddels ook al getekend, het gaat ons dus voor de wind. Onze outlet biedt de merken ook een geweldig vooruitzicht. De architectuur van Fashion Outlet Zevenaar wordt zeer aansprekend, immers diverse kenmerkende gebouwen in de regio hebben gediend als inspiratiebron en zijn terug te vinden in de Outlet.”

Ideale ligging

Fashion Outlet Zevenaar op 7Poort is uitstekend bereikbaar door de nieuwe afslag aan de A12, maar ook door de ligging op nog geen 5 km van Duitsland. David van der Hulst directeur van Veluwezoom Verkerk Vastgoedontwikkeling: “Door de verbreding van de A12 en het doortrekken van de A15 vanuit Tiel/Rotterdam is Fashion Outlet Zevenaar binnen een straal van 90 minuten rijden voor 30 miljoen mensen uitstekend bereikbaar.”

Toerisme

Fashion Outlet Zevenaar krijgt tussen de 90 en 100 verschillende merken, met zowel nationaal als internationaal aansprekende merken. Er komt eveneens een gevarieerd aanbod aan horeca, waardoor de bezoekers echt een volledig dagje uit kunnen beleven. Fashion Outlet Zevenaar verwacht ook bezoekers uit Duitsland te trekken en zal een belangrijke toeristische trekpleister voor Gelderland gaan worden. In de outlet komt een informatiecentrum die de regio de mogelijkheid biedt zich te presenteren. Er is een nauwe samenwerking met bureau Visit Arnhem/Nijmegen, waarmee reeds een overeenkomst is gesloten, maar ook met de ondernemersvereniging van binnenstad Zevenaar als andere grote en kleine toeristische attracties.

Fashion Outlet Zevenaar is een ontwikkeling van de Ontwikkelingscombinatie FOZ BV; een samenwerking van Veluwezoom Verkerk Vastgoedontwikkeling (onderdeel van VolkerWessels) en Stable International.

Bron: VolkerWessels / Stable International