19 hectare kavel uitgegeven op BusinessPark 7Poort

BusinessPark 7Poort in Zevenaar heeft haar grootste kavel á 190.000 m² uitgegeven aan Solidiam in samenwerking met Mobion en 3B group. De heer Ronald Egger heeft namens Solmobig op vrijdag 22 februari 2019 zijn handtekening gezet onder de overeenkomst voor de bedrijfskavel in Zevenaar. Namens de gemeente Zevenaar tekende wethouder Nanne van Dellen. Op de 19 hectare kavel wordt een XXL-distributiecentrum ontwikkeld. Het voornemen is om de nieuwe huisvesting eind 2020 op te leveren.

Groeiend 7Poort

De uitgifte van de 19 hectare kavel is een grote stap voor BusinessPark 7Poort en Zevenaar. Wethouder Nanne van Dellen: “We zijn erg blij dat er gekozen is voor deze locatie. Met de uitgifte van de grootste kavel die we hebben zetten we een forse stap in de ontwikkeling van 7Poort, welke ook kansen biedt ten aanzien van werkgelegenheid. Ik verwacht ook dat de komst van het XXL distributiecentrum een aanzuigende werking heeft op andere geïnteresseerden in 7Poort. Het benadrukt de unieke kwaliteit en de ligging van 7Poort ten opzichte van de belangrijke economische hotspots van Nederland, Duitsland en het Europese achterland”.

DC XXL

Op de kavel wordt een multifunctioneel distributiecentrum van ruim 130.000 m² ontwikkeld waar een of meerdere logistieke dienstverleners zich kunnen vestigen. Het voorlopige ontwerp bestaat uit vijf warehouses, met mogelijkheden tot aanpassingen afhankelijk van logistieke dienstverleners die zich er gaan vestigen.